SHËNDET

Truku që duhet të dini për të ulur kaloritë nga spaghetti

19:37 - 09.02.21 gsh
GSH APP Download on Apple Store Get it on Google Play

Spaghetti është një nga pjatat më të shijshme. Sidoqoftë, shumë njerëz e shmangin e shpeshtë të tyre, sepse kanë frikë se mos shtojnë në peshë. Por ekziston një mënyrë e thjeshtë për t’i shijuar makaronat pa u shqetësuar për kaloritë e tyre. Si të gjithë karbohidratet, ato nga makaronat ndahen nga sistemi i tretjes dhe më pas absorbohen nga trupi si sheqerna të thjeshta, duke rritur nivelet e glukozës në gjak.




Trupi në përgjigje të kësaj prodhon masivisht insulinë në mënyrë që të rregullojë nivelet e glukozës. Këto luhatje të mprehta të niveleve të glukozës, shkaktojnë kriza të urisë dhe dëshirë për të ngrënë edhe nëse jemi të ngopur. Ushqime të tilla që kanë një efekt të tillë në trup janë ëmbëlsirat dhe të gjitha llojet e produkteve të pjekura, makarona, patate, oriz dhe bukë.

Kjo është arsyeja pse nutricionistët rekomandojnë të hani ushqime me shumë fibra, një përbërës që nxit një rritje dhe pasojë uljen e niveleve të glukozës me një shpejtësi shumë më të ngadaltë sesa karbohidratet. Ju mund t’i gatuani makaronat që keni zgjedhur, vendosini në frigorifer dhe konsumojini disa orë pasi t’i ngrohni. Ky proces ndryshon strukturën e karbohidrateve, duke i kthyer ato në niseshte rezistente.


Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.